Dršťková polévka
Všichni známe dršťkovou polévku, hovorově drškovou polévku. Odkuď přišla, jaká je její historie? Wikipedia píše: Dršťková polévka (dršková polévka) je tradiční druh uherské polévky, která obsahuje hovězí dršťky, papriku, cibuli, vepřové sádlo, pšeničnou mouku, sůl a směsi koření. Má specifickou chuť a kvalitní dršťková polévka je značně hustá. Dršťky jsou vyráběny z předvařených předžaludků (čepec, bachor a kniha). Polévka je známá jako „polévka staničních restauraci“ a je rozšířena zejména na území bývalého Rakousko-Uherska. Kromě dršťkové polévky se vyrábí také dršťkový perkelt (dršťky na paprice), který se podává s knedlíkem nebo chlebem. Jako náhrada za dršťky se používají též houby, například hlíva ústřičná.
Zpět na Koření do dršťkové polévky 50g