Hořčice žlutá 100g
Používá se na konzervování potravin, na výrobu hořčice apod.
Hlavní využití mají mletá semena při výrobě mnoha druhů hořčice. Celá semena se používají zejména při konzervaci zeleniny (zelí, červená řepa, okurky) a ryb. Lze je použít i při přípravě základů pokrmů na oleji (např. pod těstoviny).
Způsobuje prokrvení zažívacího traktu, tím urychluje trávení a látkovou výměnu. Doporučuje se při špatné funkci střev, nízké tvorbě žluči. Nehodí se při zánětech žaludku. Používá se i při kornatění cév, proti vysokému krevnímu tlaku. Používá se i v lékařství – placka z rozemleté hořčice s moukou tiší revmatické bolesti.
Celá hořčičná semena voní jen velmi málo - teprve po rozdrcení či semletí a promíchání s vodou či navlhčení se uvolní jejich ostré aroma a řízná chuť. Voda totiž aktivuje enzym obsažený v hořčičných semenech. Tento enzym pak reaguje s ostatními obsaženými látkami a výsledkem je éterický olej s charakteristickou chutí a vůní.
Obsahují glukosinolát (hořčičný glykosid) sinalbin.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ho%C5%99%C4%8Di%C4%8Dn%C3%A9_sem%C3%ADnko
Potřebujete poradit?
Pište: info@babiccinobchod.cz
Volejte: 00420 775 664 966
Mohlo by Vás zajímat