🥔 Koření na Brambory – Voňavá Směs pro Troubu, Pánev i Pekáč (50 g)
Brambory, jak je milujeme – dozlatova opečené, voňavé a s křupavou krustičkou. Tato bylinkovo-kořeněná směs jim dodá výraznou chuť i bez zbytečných přísad. Hodí se na pečené brambory, hranolky, bramboráky i zeleninu na plech. A nejen to – funguje i na květák nebo cuketu!
🧄 Složení: paprika, česnek, cibule, kmín mletý, pepř, koriandr, petržel, pažitka, sůl max. 20 %
📦 Balení: Eko doypack s uzávěrem
👃 Chuť a vůně: Jemně kořeněná, nasládlá od papriky, svěží po bylinkách
🌱 Zajímavost o původu:
Brambory mají v české kuchyni pevné místo – a právě proto vznikla tato směs. Inspirovaná klasickými recepty i venkovskými kuchyněmi, kde se koření dává „od oka“, ale srdcem. Kombinace petržele, pažitky a papriky dodává jídlu barvu i vůni.
🥣 Jak koření použít:
• 🥔 Na pečené nebo vařené brambory
• 🍟 Do domácích hranolek a amerických brambor
• 🥞 Do těsta na bramboráky
• 🥦 Na zeleninu z trouby – cuketa, mrkev, květák, batáty
👵 Babiččin tip:
„Uvařené brambory nakrájej na kolečka, posyp kořením a dej opéct na sádle nebo másle – jednoduché a dokonalé! Skvělé i na topinku s tvarůžky.“
👨🍳 Recept: Brambory z trouby s bylinkovou krustou
Ingredience:
• 1 kg brambor
• 2 lžíce oleje
• 2 lžičky Koření na brambory
• Sůl dle chuti
Postup:
-
Brambory omyj, nakrájej na klínky
-
Smíchej s olejem a kořením
-
Rozprostři na plech a peč 35 minut na 200 °C dozlatova