Černucha - černý kmín 50 g
Černucha – Aromatické Semínko s Oříškovou Nótou (50 g)
Exotické černé semínko, které rozvoní chleba, sýr i rýži. Černucha má jemně pikantní, lehce nahořklou chuť s oříškovým dozvukem – perfektní do kuchyně každého, kdo rád experimentuje.
Složení: 100 % černucha (Nigella sativa)
Balení: 50 g v uzavíratelném doypack sáčku – chrání před vlhkostí i ztrátou vůně
Chuť a vůně: mírně pikantní, oříšková, s typicky nahořklým tónem
Jak koření použít:
• Na domácí chleby, slané koláče a housky
• Do tvarohových a zrajících sýrů
• Do zeleninových pokrmů, čočky, luštěnin i rýže
• V orientální kuchyni – skvělé v kari, dahl i arabských receptech
Babiččin tip:
„Já černuchu opražím nasucho na pánvi a přidám do domácího sýru nebo na posyp čerstvě upečeného chleba. A když chci vylepšit rýži, vsypu ji tam těsně před dovařením – krásně to voní!“
Recept: Chléb s Černuchou
Ingredience:
• 500 g hladké mouky
• 1/2 kostky droždí
• 300 ml vlažné vody
• 1 lžička soli
• 2 lžičky černuchy (část do těsta, část na posyp)
Postup:
Z ingrediencí vypracuj těsto a nech 1 hodinu kynout. Zapracuj černuchu, vytvaruj bochník a nech ještě 30 minut kynout. Peč na 200 °C dozlatova. Posyp zbytkem semínek po potření vodou nebo máslem.
Mohlo by Vás zajímat