Chimichurri 50 g
Chimichurri – Argentinská Bylinková Směs na Omáčku ke Grilovanému Misu (50 g)
Svěží, pikantní a šmrncovní – přesně tak chutná Jižní Amerika. Tato bylinková směs promění obyčejný steak ve fiestu chutí. Stačí smíchat s olejem a octem a za 15 minut máš hotovou legendu jménem chimichurri.
Složení: česnek, oregano, petržel, chilli, pepř, paprika, sůl max. 15 %
Balení: 50 g v uzavíratelném doypack sáčku – chrání aroma a prodlužuje trvanlivost
Chuť a vůně: svěží bylinková vůně s česnekovým základem a jemnou pikantností papriky a chilli
Jak koření použít:
• Na chimichurri omáčku ke steakům a grilovaným specialitám
• Do marinád na maso, tofu i zeleninu
• Na dochucení salátových zálivek a olejových dresinků
• Na čerstvé pečivo jako bylinkové máslo nebo zálivku
Babiččin tip:
„Chimichurri si míchám předem a dávám do lednice – druhý den je to ještě lepší! A když ho trochu vmícháš do tvarohu nebo jogurtu, máš výborný dip ke grilovaným bramborám.“
Recept: Autentická Chimichurri Omáčka
Ingredience:
• 2 lžíce směsi Chimichurri
• 100 ml olivového oleje
• 1 lžíce červeného vinného octa
• 1 lžička citronové šťávy
• špetka soli a pepře
Postup:
Smíchej všechny ingredience a nech alespoň 15 minut odležet. Podávej ke grilovanému hovězímu, zelenině nebo rybě. Můžeš použít i jako zálivku na salát nebo topinkový dip.
Mohlo by Vás zajímat