Paprika Gochugaru 50g
Paprika Gochugaru – Korejské Chilli s Jemnou Pikantností a Ovocným Aromatem (50 g)
Paprika Gochugaru je esencí autentické korejské kuchyně. Má sytě červenou barvu, jemnou pikantnost a ovocné, lehce kouřové tóny. Je nepostradatelná pro výrobu kimchi, dodává hloubku chuti bulgogi, ramenům i salátům.
Složení
100 % mletá paprika Gochugaru (Capsicum annuum)
Balení
50 g v uzavíratelném doypack sáčku – vůně i barva zůstávají perfektně uchovány
Chuť a vůně
jemně pálivá • ovocná • lehce kouřová • intenzivně aromatická
Jak koření použít
- Do kimchi – klíčová ingredience fermentovaného zelí
• Do polévek – kimchi jjigae, ramen, vývary
• Do marinád – kuřecí, vepřové, grilované pokrmy
• Do dresinků a na zeleninu – pečenou i syrovou
• Na bibimbap, bulgogi a další asijské speciality
Babiččin tip
„Neboj se Gochugaru použít i mimo asijskou kuchyni – špetka v pečené dýni nebo na grilovaný hermelín udělá divy!“
Recept: Nakládaná Kuřecí Křídla s Gochugaru
Ingredience:
• 1 kg kuřecích křidélek
• 2 lžíce papriky Gochugaru
• 4 lžíce sójové omáčky
• 2 lžíce sezamového oleje
• 1 lžíce medu (nebo javorového sirupu)
• 3 stroužky česneku (najemno)
• 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
• 1 lžíce rýžového octa nebo limetkové šťávy
• 1 lžička cukru • 1 lžička soli • ½ lžičky pepře
• pažitka a sezam na ozdobu
Postup:
Smíchej všechny ingredience na marinádu, nalož křidélka a nech uležet (ideálně přes noc). Peč v troubě na 200 °C cca 25–30 minut. Posyp sezamem a pažitkou.
Recept navíc: Kimchi Jjigae – Korejská Polévka
Ingredience:
• 1 sklenice kimchi • 200 g tofu • 200 g vepřového masa
• 1 lžíce Gochugaru • 1 litr zeleninového vývaru
• 2 stroužky česneku • 1 lžíce sójové omáčky • 1 lžička sezamového oleje
Postup:
Orestuj maso s česnekem a sezamovým olejem, přidej kimchi a Gochugaru. Po chvilce přilij vývar a sójovku, vař 15 minut. Přidej tofu a dovař. Podávej horké s rýží.
Mohlo by Vás zajímat